ГоловнаРеєстраціяВхід Сушовецька ЗОШ Четвер, 18.04.2024, 09:57
  Вітаю Вас Гість | RSS

 
 Головна » 2015 » Квітень » 27 » Нововведення в ЗНО 2015
14:53
Нововведення в ЗНО 2015

Шановні батьки та учні 11 класу.

З метою забезпечення якісної підготовки учнів 11  класу до проходження зовнішнього незалежного оцінювання  просимо ознайомитися з інформацією щодо деяких нових елементів в технології проведення  ЗНО 2015 , що зумовлені прийняттям Закону України «Про вищу освіту», необхідністю забезпечення додаткових гарантій рівного доступу до вищої освіти усім абітурієнтам

Додаткові нагадування-роз’яснення, що стосуються цих нововведень.

1. За умови успішної реєстрації учасникам ЗНО рекомендованим листом (який потрібно було отримати в поштовому відділенні) були надіслані:

- сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання 2015 року (далі – Сертифікат);

- інформаційний бюлетень «Зовнішнє незалежне оцінювання. 2015 рік» (далі - ЗНО – 2015)*;

- реєстраційну картку абітурієнта.

*Учасникам тестування необхідно уважно ознайомитися з інформаційним бюлетенем ЗНО – 2015, який вони отримали разом із Сертифікатом. Викладена в цьому бюлетені інформація допоможе абітурієнтам прийняти зважені рішення в будь-якій ситуації, пов’язаній із проходженням тестувань.

2. Про місце, дату та час проведення тестувань учасники ЗНО дізнаються із запрошення-перепустки. Звертаємо увагу, що запрошення-перепустки у 2015 році НЕ надсилаються поштою, а розміщуються на інформаційних сторінках. Запрошення-перепустки необхідно роздрукувати зі сторінки, вхід до якої здійснюється за номером Сертифіката абітурієнта та PIN-коду, вказаному в ньому*.

*Зайти на Власну інформаційну сторінку можна, скориставшись сайтом Українського центру оцінювання якості освіти (далі - УЦОЯО) www.testportal.gov.ua або сайтом Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти (ВРЦОЯО) http://vintest.org.ua

3. Учасникам зовнішнього незалежного оцінювання необхідно ознайомитися з переліком пунктів проведення ЗНО (далі – ПТ), що зазначені в запрошенні-перепустці. Для того, щоб запобігти запізненню* в день тестування, потрібно заздалегідь ознайомитися із маршрутами проїзду до ПТ та передбачити додатковий час на випадок проблем із транспортом та заторів на дорогах.

*Вхід до ПТ припиняється рівно о 10.50. Якщо учасник тестування прибуде до ПТ із запізненням, його НЕ допустять до виконання сертифікаційної роботи!

4. У день тестування абітурієнту потрібно взяти із собою необхідні документи, дві-три ручки з чорнилом чорного кольору, та, за бажанням, ручний механічний годинник* і маленьку прозору пляшечку з негазованою питною водою.

*Необхідно залишити за межами ПТ калькулятор, зошити, рукописні матеріали, предмети, що можна назвати пристроями зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації. Радимо також залишити поза межами ПТ коштовні телефони.

5. На вході до ПТ учасники зовнішнього незалежного оцінювання повинні пред’явити*:

1. Сертифікат ЗНО – 2015.

2. Паспорт або інший документ, серія та номер якого зазначені в Сертифікаті.

3. Запрошення-перепустку.

*У разі відсутності одного із зазначених документів або пред’явлення їх копій, абітурієнта НЕ допустять до ПТ!

6. Якщо учасники тестування взяли із собою до ПТ телефон(-ни), інші засоби зв’язку, пристрої зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, друковані та рукописні матеріали, що не передбачені процедурою ЗНО, а також окремі елементи, які можуть бути складовими відповідних технічних засобів чи пристроїв, то в аудиторії тестування повинні покласти їх у спеціально відведене місце для їхнього зберігання (телефон(-ни) при цьому необхідно вимкнути).

СУВОРО ЗАБОРОНЕНО:

– користуватися в ПТ будь-якими вищеназваними пристроями та засобами зв’язку;

– мати при собі впродовж часу, відведеного на тестування, вищезазначені пристрої та матеріали!*

*Невиконання зазначених правил є підставою для позбавлення учасника зовнішнього оцінювання права на продовження роботи над тестом та анулювання результату ЗНО!

7. В аудиторії тестування абітурієнт повинен перевірити, що на індивідуальній паперовій наліпці, наклеєній на його робочому столі, вказані його прізвище, ім’я, по батькові. Ретельно перевірити, щоб номер робочого місця учасника ЗНО, тестового зошита та наліпок зі штрих-кодом на бланку відповідей були однаковими. У жодному разі НЕ підписувати бланки відповідей! Уважно вислухати промову інструктора.

*Для проходження ЗНО абітурієнт отримає тестовий зошит тією мовою, яку обрав під час реєстрації.

8. Під час тестування головне – самостійне та якісне виконання тестових завдань. Не заважати іншим абітурієнтам працювати над тестом та не реагувати на їхні звернення по допомогу*. Ставитися з повагою до осіб, відповідальних за проведення ЗНО, не заважати їм виконувати покладені на них обов’язки.

*Порушення дисципліни може призвести до позбавлення абітурієнта права на продовження роботи над тестом, а порушення процедури ЗНО іншими учасниками: списування тощо, впливає на особистий результат учасника зовнішнього оцінювання!

9. Під час тестування учасник ЗНО може вийти з аудиторії за власною потребою, але враховуючи, що це не є підставою для подовження часу, відведеного на виконання тесту. Якщо ж під час виконання тестових завдань абітурієнт вирішить вийти за межі ПТ, то не зможе продовжити роботу над тестом*.

*До виходу з ПТ учаснику тестування необхідно переконатися в тому, що у його Сертифікаті проставлено відмітку про проходження ЗНО з певного предмету.

10. Інформація про час (день) оголошення результатів ЗНО з кожного предмету заздалегідь оприлюднюватиметься на сайті УЦОЯО. У визначений час (день) результат ЗНО з певного предмету буде розміщено на інформаційній сторінці учасника ЗНО*.

*Якщо в абітурієнта виникнуть сумніви стосовно об’єктивності оцінювання його тестової роботи, він має право подати апеляційну заяву щодо результатів ЗНО. З порядком подання такої заяви учасник ЗНО зможе ознайомитися на сайті УЦОЯО. Необхідно врахувати, що термін подання заяви обмежений!

11. Після оголошення результатів з усіх предметів, із яких абітурієнти проходили тестування, потрібно роздрукувати із Власної інформаційної сторінки Інформаційну картку та долучити її до Сертифіката*.

*Результати учасника ЗНО, вказані в Інформаційній картці, будуть обов’язково перевірені ВНЗ на відповідність.

12. Після основної сесії ЗНО проводиться додаткова сесія незалежного оцінювання для абітурієнтів, які з об’єктивних причин (хвороба, участь в олімпіадах та інше) не змогли взяти участь в основній сесії ЗНО з одного або декількох предметів. Вони мають право звернутися до ВРЦОЯО з відповідною заявою, де зазначено причину, з якої вони не змогли взяти участь в тестуванні. Необхідно надати заяву, копію сертифіката 2015 року, документ, що підтверджує наявність поважної причини, яка перешкодила взяти участь в основній сесії ЗНО, протягом п’яти робочих днів, ураховуючи день тестування, яке не було складено. До заяви обов’язково додається документальне підтвердження поважності причини пропуску тестування (-нь)*.

*До поважних причин, що надають право абітурієнтові взяти участь у додатковій сесії, належать причини, що не залежать від їх дій та волі, та на які вони не можуть вплинути.

Додаткову інформацію про ЗНО – 2015 можна отримати на сайті ВРЦОЯО та за їх телефоном (0432) 656535.

Переглядів: 392 | Додав: syshivciscool | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
 
 
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 33

Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples

  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

     

    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz